Oпштинско oсновно училиште

Браќа Рамиз - Хамид

Прво место на државно ниво: „Предизивикај се себеси и биди активен“.

ООУ„Браќа Рамиз – Хамид“ освои прво место на државно ниво на конечниот пласман на училишниот натпревар во рамките на проектот „Предизивикај се себеси и биди активен“. Во рамките на индивидуалниот натпревар во топ 30 се пласираа учениците Асан Халил,  Емир Хусеин, Мамуре Мемедовска, Реџеп Адем, Аднан Селим  и наставникот Марјан Дишлиевски, наставник по физичко и здравствено образование кој воедно е и креатор на вежбите за   предизвик 23 и предизвик 29. Конечните резултати за проектот се објавени на https://predizvik15.mk/rezultati/natprevar/ .

Проектот  е спроведен од Здружението за индивидуален, организациски и општестевн развој „РАСТ И РАЗВОЈ“ оД Скопје и се однесува на поттикнување на физичката активност кај учениците преку партиципација во активности и вежби, креирани од квалификувани  професионални едукатори за физичко образование.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Контакт
  • Улица „Че Гевара“ бб, општина Шуто Оризари - Скопје
  • 02 265 4040
  • oubrh@t.mk

Upcoming Events