Oпштинско oсновно училиште

Браќа Рамиз - Хамид

ООУ„Браќа Рамиз – Хамид“ освои прво место на државно ниво на конечниот пласман на училишниот натпревар во рамките на проектот „Предизивикај се себеси и биди активен“. Во рамките на индивидуалниот натпревар во топ 30 се пласираа учениците Асан Халил,  Емир Хусеин, Мамуре Мемедовска, Реџеп Адем, 
Read more
Почитувани родители! Ве известуваме дека ООУ,,Браќа Рамиз – Хамид“ , Шуто Оризари, врши упис на првачиња за учебната 2021/22 година.Во основното училиште се запишуваат сите деца родени 2015 или до 31.01.2016 година. Детето родено до 31.01.2016 година, може да се запише по претходно барање на 
Read more
Во услови на пандемија на 1 октомври 2020 година започна новата учебна година во ООУ„Браќа Рамиз-Хамид“ – Скопје.
Read more
Наскоро започнува новата учебна година. Погледнете го видеото и бидете целосно подготвени на првиот училишен ден. Изработеното видео ги содржи и познатите препораки за безбедно справување против пандемијата на Ковид.
Read more
Контакт
  • Улица „Че Гевара“ бб, општина Шуто Оризари - Скопје
  • 02 265 4040
  • oubrh@t.mk

Upcoming Events