Oпштинско oсновно училиште

Браќа Рамиз - Хамид

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Приредба по повод 8 Април – Меѓународен ден на Ромите

април 8, 2021 @ 7:00 pm

ООУ „Браќа Рамиз – Хамид“ – Шуто Оризари, Скопје организираше приредба по повод 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите.

На приредбата учествуваа учениците од прво до деветто одделение. Со помош на наставниците, учениците подготвија низа точки преку кои ја претставија и ја славеа ромската култура.

Оваа година за првпат приредбата се одржа online, во согласност со препораките за заштита од КОВИД-19, а преносот се вршеше на facebook страницата на ООУ „Браќа Рамиз-Хамид“, facebook страницата на RomaPress и youtube каналот на RomaPress.

Доколку ја пропуштивте премиерата на 08.04.2021, приредбата може да ја проследите тука:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *