Oпштинско oсновно училиште

Браќа Рамиз - Хамид

School menus

Elementary School is truly an extraordinary place of learning. Our talented staff provides each student with a rigorous standards.

The homelike quality of our school contributes to a relaxed, focused experience for the child. Our indoor classroom activities are placed on open shelves for selection as interest and readiness inspires the child. Our outdoor environment offers a beautiful developed playground with manipulatives, tricycles, pets, and gardens.

Прво место на државно ниво: „Предизивикај се себеси и биди активен“.

ООУ„Браќа Рамиз – Хамид“ освои прво место на државно ниво на конечниот пласман на училишниот натпревар во рамките на проектот „Предизивикај се себеси и биди активен“. Во рамките на индивидуалниот натпревар во топ 30 се пласираа учениците Асан Халил,  Емир Хусеин, Мамуре Мемедовска, Реџеп Адем, 

Упис на првачиња во учебната 2021/2022 година

Почитувани родители! Ве известуваме дека ООУ,,Браќа Рамиз – Хамид“ , Шуто Оризари, врши упис на првачиња за учебната 2021/22 година.Во основното училиште се запишуваат сите деца родени 2015 или до 31.01.2016 година. Детето родено до 31.01.2016 година, може да се запише по претходно барање на 

Конкурс за избор на Првенец на генерацијата 2012-2021 година

Почитувани ученици, ООУ,,Браќа Рамиз – Хамид” распиша конкурс за избор на Првенец на генерацијата 2012-2021 година. На конкурсот можат да се пријават сите ученици кои ги исполнуваат условите. Среќно!

Прво место на државно ниво: „Предизивикај се себеси и биди активен“.

ООУ„Браќа Рамиз – Хамид“ освои прво место на државно ниво на конечниот пласман на училишниот натпревар во рамките на проектот „Предизивикај се себеси и биди активен“. Во рамките на индивидуалниот натпревар во топ 30 се пласираа учениците Асан Халил,  Емир Хусеин, Мамуре Мемедовска, Реџеп Адем, 

Упис на првачиња во учебната 2021/2022 година

Почитувани родители! Ве известуваме дека ООУ,,Браќа Рамиз – Хамид“ , Шуто Оризари, врши упис на првачиња за учебната 2021/22 година.Во основното училиште се запишуваат сите деца родени 2015 или до 31.01.2016 година. Детето родено до 31.01.2016 година, може да се запише по претходно барање на 

Конкурс за избор на Првенец на генерацијата 2012-2021 година

Почитувани ученици, ООУ,,Браќа Рамиз – Хамид” распиша конкурс за избор на Првенец на генерацијата 2012-2021 година. На конкурсот можат да се пријават сите ученици кои ги исполнуваат условите. Среќно!